Hotel Sredetz, Sunny Beach, Bulgaria in English Хотел Средец на български

За болница за рехабилитация "Стайков и фамилия"

За болница за рехабилитация "Стайков и фамилия"

Gallery


За Болницата

В болницата работят висококвалифицирани лекари-специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, вътрешни болести, нервни болести, кардиология, ревматология и нефрология, педиатрия, детска кардиология, отлично обучени кинезитерапевти, рехабилитатори, медицински сестри, както и помощен медицински и немедицински персонал.

Целта е да се осигурят достъпни и максимално качествени медицински грижи в областта на физикалната и рехабилитационна медицина, при спазване на правилата за добра медицинска практика и спазване правата на пациентите.

За пациентите в СБР „Стайков и фамилия” ЕООД се гарантира  достъпност, справедливост, равнопоставеност, своевременност и високо качество на болничната медицинска помощ.

В болницата е осигурено 24-часово дежурство на медицински екип.

Лечебното заведение периодично преминава през процедура на акредитация, която е насочена към осигуряване на качеството на здравните услуги, оценка на базовите възможности за обучение на студенти и специализанти, за постигане на по-добри резултати и информиране на медицинските професионалисти и гражданите.

 

Със Заповед на министъра на здравеопазването, на СБР „Стайков и фамилия” ЕООД е присъдената максималната акредитационна оценка - отлична, за срок от 5 (пет) години.

 

Лечебното заведение разполага с:

Приемно - консултативни кабинети по вътрешни болести, кардиология, ревматология, неврология,  физикална и рехабилитационна медицина, нефрология;

Кабинет за функционална диагностика на сърдечно-съдовите заболявания - Ехография, Ехокардиография с възможности за цветна Доплерова диагностика;

Звено по физикална терапия и рехабилитация,  с разкрити сектори по всички основни и голяма част от специфичните направления на физикалната и рехабилитационна медицина:

Секции по основни направления на физикалната и рехабилитационна медицина:

А/ Секция електро- и светлолечение - Кабинетът за електродиагностика е оборудван с най-съвременна апаратура, която позволява установяване на степента на увреди на нервно-мускулния апарат и определяне  на точни рехабилитационни параметри.

Б/ Секция Кинезитерапия – Кинезитерапията се осъществява  в два специално оборудвани салона за лечебна физкултура. Процедурите включват групова и индивидуална лечебна гимнастика,  частичен и цялостен масаж, теренно лечение.

Кабинетът по механотерапия разполага с модерни уреди за допълване на лечебната гимнастика, за въздействие предимно на отделни части на опорно двигателния апарат в хроничния стадий на заболяването.

В/ Секция Термотерапия, с прилагане на естествен физикален фактор - луга, криотерапия, термосоли, сауна;

Г/ Секция Аерозолотерапия

Секции по специфични направления на физикалната и рехабилитационна медицина:

А/ Кабинет функционални изследвания - пълен обем функционални изследвания в областта на ФРМ – снабден с пособия за ъглометрия, сантиметрия, динамометрия, специални фишове за находката, медицинска везна за тегло и ръст, огледала и др.

Б/ Лазертерапия;

В/ Хидротерапия – ново направление в дейността на болницата, оборудвано с най-съвремените общи и локални вани;

Г/ Специфични методи на лечение - вакуумтерапия и вакуумен масаж, пресотерапия и лимфодренаж, автоматизирано легло за масаж и рехабилитация;

Стационарна част;

Всяка болнична стая е с две легла, обзаведена с телевизор с кабелна телевизия, климатик, самостоятелен санитарен възел и баня, балкон. Част от  стаите  са с изглед към външния басейн с отлично залесени градински площи, а други -  с изглед на изток към морето.

Болницата разполага с удобно и уютно фоайе, интернет зала и лоби-бар с лятна градина, на който се предлагат тонизиращи напитки.

През летния сезон са осигурени възможости за ползване на външен басейн.

За удобство на пристигащите със собствен транспорт е изграден   паркинг за 22 автомобила.

For the convenience of patients driving in with their own cars, a parking lot for 22 vehicles has been provided.

0700 800 84 - Нов национален телефон на цената на един градски разговор
Хотел Средец - Слънчев бряг, тел.: +359 554 22749, тел./факс: +359 554 27235, e-mail: sredetz@bitex.bg